Even voorstellen

Mijn naam is Marjan Happel. Ik ben eigenaar van STARS kattentrimmer en STARS kattenoppas. Ik ben HKI-gediplomeerd kattentrimmer en heb een medische achtergrond. Al 34 jaar wordt ik omringt door katten en ik vind katten de meest interessante en grappige huisdieren die er zijn. Mijn huidige katten zijn Sky (Ragdoll) en Mylo (kruising Ragdoll/Britse langhaar).

Omdat dit (half)langharige katten zijn, vraagt hun vacht extra verzorging. Dit vond ik zo leuk dat ik de opleiding voor kattentrimmer ben gaan volgen. Nadat ik geslaagd was voor mijn theorie-examen heb ik stage gelopen bij Hennie Schuit van de Kattentrimbus. Daar heb ik ontdekt hoe handig een mobiele trimsalon kan zijn.

Inmiddels heb ik veel (half)langharige katten maar ook kortharige katten als ‘klant’. In de vakantieperioden vragen eigenaren vaak aan mij of ik ook voor hun katten kon zorgen tijdens hun afwezigheid. Zo ben ik ook op katten gaan passen, waaronder katten die extra zorg nodig hadden (medicatie en vachtverzorging). Het thuis verzorgen van katten is goed te combineren met het trimmen en is een leuke aanvulling op mijn werk waar ik van geniet!

Vanaf 2020 ben ik ook praktijkbegeleider voor de vakopleiding kattentrimmen van de HKI. Kattentrimmers in opleiding kunnen dan bij STARS de kneepjes van het vak leren. Het is dus mogelijk dat u studenten tegenkomt bij STARS. Uw toestemming zal altijd gevraagd worden voor (trim)handelingen door studenten.

Katten trimmen

De HKI-opleiding voor katten trimmen is erop gericht om kat-, huid- en vachtvriendelijk te werken. Meer informatie hierover vindt u op de pagina Katten trimmen. In het kort komt het er op neer dat alleen de noodzakelijk verzorging aan de vacht wordt gedaan op een voor de kat zo stress-arme manier. Daarom ben ik in eerste instantie aan huis gaan trimmen. Inmiddels heb ik ook een mobiele trimsalon waarmee ik voor kom rijden. Afhankelijk van de kat trim ik dan in de mobiele trimsalon of aan huis. Mijn werkgebied is Zuid-Holland.

Kattenoppas

Katten houden meestal niet van veranderingen. Als hun eigenaar op vakantie gaat heeft dat vaak gevolgen voor de kat. Om de kat zo min mogelijk stress te laten hebben en ongewenst gedrag en vachtproblemen te voorkomen, kan de kat het beste in zijn eigen omgeving en eigen ritme blijven (uitzonderingen daargelaten). Daarom ben ik ook kattenoppasser geworden en probeer de kat(ten) zoveel mogelijk te verzorgen zoals ze gewend zijn. Meer informatie vindt u op de pagina Kattenoppas. Ik bied kattenoppas aan in Alphen aan den Rijn en omgeving.